Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Κλείσιμο χορευτικής περιόδου 2014 -2015

 
 






Τη Δευτέρα 01 Ιουνίου 2015, ολοκληρώθηκε η σχολική χορευτική χρονιά της Ομάδας Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών της Δ.Ε.Α.Χίου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας Αγίου Αρτεμίου Χίου, με τις καθιερωμένες πια γραπτές προαγωγικές εξετάσεις, σε ένα κλίμα χαράς, συγκίνησης αλλά και … άγχους. Μιας χρονιάς που εκτός από τις πρόβες, περιελάμβανε χοροεσπερίδα με την παρουσίαση των τμημάτων το τέλος του 2014 και παρουσίαση χορών, φορεσιών και εθίμων πριν τις διακοπές του Πάσχα. Ο χοροδιδάσκαλος Ανθυπαστυνόμος ΖΗΡΡΙΑΣ Γιώργος, ο οποίος υπηρετεί στο Επιτελείο της Δ.Α.Χίου, ευχαρίστησε τους μεγάλους μαθητές του και ανακοίνωσε ημερήσια εκδρομή στη Βορειοδυτική Χίο την 07.06.2015.
Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή κι επιτυχία. Η ομάδα μας επισκέφθηκε το εργοστάσιο παρασκευής χιώτικου κρασιού «Αριούσιος» στον Εγρηγόρο, την Εκπαιδευτική Στέγη Νενητουρίων (ένα παλιό σχολείο που έχει μετατραπεί σε μουσειακό χώρο) και το χωριό Άγιο Γάλας με το πασίγνωστο πλέον Σπήλαιό του και την Παναγιά Αγιογαλούσαινα η οποία στην κυριολεξία κρέμεται σε ένα βράχο στο βάθος του οποίου σταλάζει το άγιο γάλα (αγίασμα). Σε έναν «πολυχώρο» που σέβεται τη φύση και την ιστορία του τόπου, διασκέδασαν φυσικά χορεύοντας και όλοι μαζί έδωσαν ραντεβού για χορό τον ερχόμενο Οκτώβρη.
Η Ομάδας μας διαθέτει σελίδα στο facebook με την ονομασία Ομάδα Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών I.P.A. Χίου στην οποία μπορούν να γίνουν δεκτοί συνάδελφοι που ασχολούνται με τον παραδοσιακό χορό. (facebook χοροδιδάσκαλου : George Zirrias).
ΖΗΡΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ