Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ομάδα Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών Δ.Ε.Α./Τ.Δ. Χίου - Καλοκαίρι 2017

Σάμος 5-7-2017

Χίος, 6/7-09-2017

Η Ομάδα Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών Δ.Ε.Α./Τ.Δ.Χίου δημιουργήθηκε πριν από έξι (6) περίπου χρόνια, από μία μικρή ομάδα συναδέλφων με δάσκαλο τον Ανθ/μο  ΖΗΡΡΙΑ Γεώργιο, με σκοπό να μάθουν την παράδοση του τόπου μας.  Στα έξι αυτά χρόνια η ομάδα μεγάλωσε, ωρίμανσε και ήρθε η ώρα της να δείξει την αγάπη της για το χορό και στον έξω κόσμο.
Στις 05/07/2017 συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις του Δήμου Σάμου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του πολιτιστικού Συλλόγου Χ.Ο.Ρ.Ο.Σ. Σάμου. Παρουσιάσαμε χορούς της Χίου, με παραδοσιακές φορεσιές που μας παραχώρησε ο πολιτιστικός Σύλλογος Μ.Ε.Ο.Θ. Χίου.  
Η καλοκαιρινή μας εξόρμηση έκλεισε με την συμμετοχή μας στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο νησί της Μαστίχας.  Στις 06/09/2017 συμμετείχαμε στην χορευτική παρέλαση που έλαβε χώρα στην προκυμαία της Χίου στην οποία συμμετείχαν πάνω από 300 χορευτές   απ΄ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.  Στις 07/09/2017, στο θερινό θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» στην περιοχή Καστρομηνάς, παρουσιάσαμε χορούς της Λέρου.
Τα σχόλια του κόσμου και των Μ.Μ.Ε. ήταν  θετικά.
Ως  εκπρόσωπος του Δ.Σ. ευχαριστούμε θερμά τους συμμετέχοντες στις  ανωτέρω εκδηλώσεις, γιατί  έτσι πρόβαλαν τις ιδέες  της  Διεθνούς  Ένωσης  Αστυνομικών.
Ο πρόεδρος
ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΣ