Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Δ.Ε.Α./Τ.Δ.Χίου - Εορτή Αγίου ΑΡΤΕΜΙΟΥ (19/20-10-2017).


Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του Προστάτου μας Αγίου Αρτεμίου ξεκίνησαν την 18/10/17 με την διοργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην έδρα της Δ.Α.Χίου από την Δ.Ε.Α./Τ.Δ.Χίου και την Ε.Α.Υ.Ν. Χίου. Η συμμετοχή ήταν πολύ ικανοποιητική. Συγκεντρώθηκαν 34 φιάλες αίματος. Συνάμα έγινε προώθηση  του ημερολογίου του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Χίου (Ε.Ε.Ε.Ε. Χίου), τα οποία και έγιναν ανάρπαστα.

Την 19/10/17 έγινε ο σημαιοστολισμός του υπαίθριου χώρου του Ι.Ν., μέλη της Ομάδας Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών Δ.ΕΑ/Τ.Δ.Χίου, βοήθησαν στον καθαρισμό της εκκλησίας, στην ετοιμασία της αίθουσας του Κέντρου Νεότητας Αγ. Αρτεμίου και στην συσκευασία των άρτων.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, έγινε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών & Οινουσών κ. ΜΑΡΚΟΥ, πλειάδων ιερέων, επισήμων προσκεκλημένων και πλήθος κόσμου.

Ανήμερα της εορτής (20/10/17) έγινε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Δοξολογία, την οποία τίμησαν με  την παρουσία τους οι τοπικές Δημοτικές, Πολιτικές, Στρατιωτικές Αρχές, ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου και ο διοικητής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.  Ιδιαίτερη παρουσία είχαν οι Ερυθροσταυρίτισες, με τις οποίες υπάρχει άψογη συνεργασία.

 Την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού εκφώνησε η Υ/Β ΠΑΠΑΖΙΟΥ Κωνσταντίνα.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ακολούθησε μικρή δεξίωση στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας Αγίου ΑΡΤΕΜΙΟΥ – Χίου.

Καθ΄ όλη την ημέρα, ο Ι.Ν. ήταν ανοικτός και πλήθος κόσμου προσκύνησε την εικόνα και το ιερό λείψανο του Αγίου ΑΡΤΕΜΙΟΥ που φυλάσσετε στην εκκλησία μας, προς ευλογία.

Άλλη μία εορτή του Αγίου ΑΡΤΕΜΙΟΥ έγινε με κάθε μεγαλοπρέπεια, όπως ταιριάζει στην οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ.

Χρόνια Πολλά σε όλους και του χρόνου όλοι ξανά μαζί να γιορτάσουμε.

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΣ                             ΣΟΦΙΑ ΤΟΚΑΤΛΙΑΝ

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.