Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Παιδική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, της Δ.Ε.Α. Τοπική Διοίκηση Χίου


Την 28/12/2011 και ώρα 18:00, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας Αγίου Αρτεμίου, για άλλη μία χρονιά και παρόλη την οικονομική κατάσταση που επικρατεί, πραγματοποιήθηκε η παιδική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, της Δ.Ε.Α. Τοπική Διοίκηση Χίου σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου. 
Οι μικροί μας φίλοι παρακολούθησαν παράσταση Χαρτοθεάτρου *, με τίτλο :
 <<Ο Καραγκιόζης γητευτής των ζώων>> από τον Μπάμπη ΚΟΙΛΙΑΡΗ.
Χαιρετισμό και ευχές προς τους συναδέλφους απεύθυναν ο Α/Δ Κυριακός ΑΦΕΝΔΟΥΛΗΣ  Α.Δ. της Α.Δ. Χίου και ο πρόεδρος την Δ.Ε.Α. Τ.Δ. Χίου Ευστράτιος ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ.
Οι γονείς απόλαυσαν τον καφέ τους, γεύτηκαν τις λιχουδιές και το κέρασμα που προσέφερε η Τ.Δ. Χίου και αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος.
Μετά το τέλος της παράστασης, στους μικρούς μας φίλους προσφέρθηκε συμβολικά, λόγω των δύσκολων οικονομικών ημερών που περνάμε, κουμπαράδες με τα πρώτα τους χρήματα
(€5),  προσφορά της Ι.Ρ.Α. Τ.Δ. Χίου και της Α.Δ. Χίου.
Ευχαριστούμε θερμά τα Σούπερ Μάρκετ, «ΧΑΡΑ» Βερίτη, «KEY FOOD»  Βερίτη,  «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ» Κατάστημα Ν3 και «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ» Κατάστημα Ν2, για την ευγενική χορηγία τους.
Σε όλους ευχόμαστε το 2012 να μας χαρίζει Υγεία- Αγάπη και δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε.

Το Δ.Σ.


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τον πρόεδρο ΚΑΡΒΟΥΝΗ Ευστράτιο.



*Το Χαρτοθέατρο είναι μια εναλλακτική απόδοση το Ελληνικού Καραγκιόζη με φιγούρες ζωγραφισμένες σε χαρτόνι. Δεν υπάρχει μπερντές και ο φωτισμός της σκηνής που κατά τα άλλα μοιάζει με αυτή του κουκλοθέατρου γίνεται από έξω, χρησιμοποιώντας κοινούς προβολείς. Οι φιγούρες κινούνται με ξυλάκια όπως στο θέατρο σκιών αλλά είναι αδιαφανείς και ζωγραφισμένες από τις δύο πλευρές . Οι καραγκιοζοπαίχτες φοράμε μαύρα ρούχα και γάντια για να μην ενοχλούν αισθητικά το αποτέλεσμα του έργου. Το παίξιμο για κάθε φιγούρα μπορεί να γίνει εμπρός ή και πίσω από τα σκηνικά ανάλογα με την πλοκή του έργου. Τα σκηνικά μπορεί να είναι δισδιάστατα ή και τρισδιάστατα και τοποθετούνται 20 εκατοστά εσωτερικά της σκηνής. Ο σκοπός του ΧΑΡΤΟΘΕΑΤΡΟΥ είναι κυρίως εκπαιδευτικός για να μπορούν οι θεατές να παρακολουθούν τις κινήσεις που γίνονται πίσω από την σκηνή και εν τέλει να δοκιμαστεί και ένας άλλος τρόπος παιξίματος. Το Χαρτοθέατρο ιδρύθηκε από μια ομάδα παιδιών του τμήματος παιδικής ζωγραφικής του Πολιτιστικού συλλόγου "Γεώργιος Βούρος" της Χίου τον Απρίλη του 2003, με δάσκαλο τον Μπάμπη Κοιλιάρη που ήταν και ο εμπνευστής του. Δόθηκαν αρκετές παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία, εντός και εκτός τού συλλόγου καθ όλη την διάρκεια του Καλοκαιριού με το έργο "Ο Καραγκιόζης προφέσορας" που γράφτηκε από το Μπάμπη Κοιλιάρη και είναι βασισμένο σε παλιά κλασικά έργα του Καραγκιόζη με κάποιες σύγχρονες προσθήκες.